Veel gestelde vragen over
gewichtsconsultentie en voedings- en leefstijlcoaching

Gewichtsconsulent

Wat is een gewichtsconsulent?


Een gewichtsconsulent is een voedingscoach die vaak een erkende opleiding tot BGN- gewichtsconsulent heeft behaald. Een gewichtsconsulent is een vrij beroep dus iedereen mag zich zo noemen. Alleen een BGN-gewichtsconsulent maakt aanspraak op vergoeding vanuit de zorgverzekeraar.
Wat doet een gewichtsconsulent?


Een gewichtsconsulent geeft advies op het gebied van gezonde voeding, leefstijl en beweging.
Wat kost een gewichtsconsulent?


Een gewichtsconsulent kost tussen de 50 en 70 euro per uur. Meestal zijn vervolgsessies 30minuten.
Waarom een gewichtsconsulent?


Een gewichtsconsulent met BGN-registratie heeft een uitgebreide cursus gedaan over gezonde voeding. Hierdoor is een gewichtsconsulent gespecialiseerd op een gezond voedingspatroon volgens de regels van de gezondheidsraad.
Hoe kies je een goede gewichtsconsulent?


Je kiest een goede gewichtsconsulent door te kijken naar de persoon. Past deze persoon wel bij je en delen jullie dezelfde visie over voeding? Daarbij is het goed om te kijken naar afgeronde opleidingen en behaalde resultaten.

Voedingscoaching

Wat doet een voedingscoach?


Een voedingscoach helpt de cliënt door het geven van voedingsadviezen. Zo kijkt de coach samen met cliënt wat voor voeding de cliënt het beste kan eten om zo het doel te behalen.
Wat is een voedingscoach?


Een voedingscoach is een coach die advies geeft op het gebied van voeding. De achtergrond van een voedingscoach kan heel divers zijn zoals: uit eigen ervaring, gewichtsconsulent, orthomoleculair, natuurkundig voedingscoach en bepaald ook de visie. Het is dus raadzaam om te kijken of de voedingscoach bij je past.
Waar let een voedingscoach op?


Een voedingscoach let op wat een cliënt eet. Vervolgens krijgt de cliënt hier advies op en gaat het met name op gedragsverandering.
Waarom een voedingscoach?


Een voedingscoach zou je kunnen kiezen omdat deze meer kennis heeft over voeding dan je zelf hebt. Het is erg moeilijk om eerlijk te zijn naar jezelf en daarom is het ook een spiegel voor je gedrag.

Leefstijlcoaching

Wat is een leefstijlcoach?


Een leefstijlcoach weet alles over leefstijl in het breedste begrip. Hierin speelt het stuk gedragsverandering een belangrijke rol. Een leefstijlcoach kijkt naar je algehele leefstijl en coacht jou om te verbeteren. De coaching gaat vooral om voeding, beweging, ontspanning, structuur.
Wat doet een leefstijlcoach precies?


Een leefstijlcoach coacht een cliënt naar een actieve en gezonde leefstijl. Het is meer gericht op coaching en minder gericht op het actief deelnemen zoals bij personal training. De cliënt moet het zelf doen.
Wat wordt bedoeld met leefstijl?


Met leefstijl wordt bedoeld dat je patronen die effect hebben op je hele leven worden aangepast. Denk hierbij aan het voedingspatroon, beweegpatroon, slaappatroon maar ook werk en ontspanning.
Hoeveel kost een leefstijlcoach?


Het beroep leefstijlcoach heeft geen vast tarief. Leefstijl coach is een breed begrip en kan beginnen bij 50 euro per uur. Een leefstijlcoach vanuit de GLI kost tussen de 50 en 60 euro per uur.
Hoe verbeter ik mijn leefstijl?


Je verbetert je leefstijl door actief kleine aanpassingen te doen in je leefgewoonten. Als je nog niet beweegt, begin met dagelijks een wandeling. Eet je ongezond? Probeer dan minder bewerkte voeding te eten. Elke winst die je kan behalen is er één.
Waarom is een gezonde leefstijl belangrijk?


Een gezonde leefstijl is erg belangrijk om optimaal te kunnen leven. Door een gezonde leestijl aan te nemen heb je voldoende energie voor de dag. Dit help je zowel op het werk als na het werk. Daarbij zul je minder lichamelijke ongemakken ervaren en is de kans groter om gezond oud te worden. Er is minder kans op chronische en leefstijl gerelateerde klachten wat veel effect op de kwaliteit van het leven.