top of page

Veel gestelde vragen

 • Wat doet een personal trainer precies?
  Een personal trainer leert jou om goed en effectief te bewegen. Op een laagdrempelige manier leert hij je de basisbewegingen van het lichaam beheersen en optimaliseren. Vaak heeft een personal trainer naast verstand van bewegen ook verstand van voeding en coaching. ​
 • Wat is een personal trainer?
  Een personal trainer is expert op het gebied van fitness. Bij personal training is de gehele sessie afgestemd op de cliënt. Dit betekend dat er rekening gehouden wordt met zowel het doel als eventuele beperkingen en de voorkeur voor oefeningen. Het doel van personal training is om de cliënt een unieke trainingservaring te geven die ze zelf nooit hadden kunnen realiseren.
 • Wat kost een personal trainer?
  Een personal trainer kost gemiddeld tussen de €55-70 per uur. De prijs komt tot stand door verschillende factoren zoals: het aantal trainingen, de ervaring van de trainer, de locatie van de training. Zo zal training in de randstad meer kosten dan training in het buitengebied.
 • Wat zijn de voordelen van een personal trainer?
  De voordelen van een personal trainer zijn dat je direct op de juiste manier aan je doel werkt. Je hoeft het wiel niet uit te vinden want een personal trainer heeft de juiste kennis en drive om jou effectief en veilig naar je doel te begeleiden.
 • Wat zijn de nadelen van een personal trainer?
  De nadelen van een personal trainer kunnen zijn dat er gerichte aandacht voor jou is. Je hebt een afspraak staan waarvoor je hebt betaald. Je kan hierdoor minder vrijheid ervaren en zult meer kosten maken.
 • Hoe herken je een goede personal trainer?
  Een goede personal trainer herken je bijna niet! Wat een goede personal trainer is hangt heel erg af van je doel en persoonlijkheid. Het is best een lastige opgave om een goede personal trainer te kiezen en daarom zou ik je aanbevelen om in eerste instantie te kijken of er echt een klik is. Matchen jullie persoonlijkheden? Kijk dan naar opleiding en geboekte resultaten en pas als laatste naar faciliteiten.
 • Heb ik een personal trainer nodig?
  Of je een personal trainer nodig hebt is heel erg afhankelijk van je situatie. Hoe complexer het probleem en het doel des te meer een personal trainer nodig is. Wat je jezelf kunt afvragen is of het behalen van je doel tot nu toe gelukt is? Is het antwoord hierop nee, dan is de kans groter dat je hulp van bijvoorbeeld een personal trainer nodig hebt.
 • Personal trainer voor mannen
  Voor mannen is personal training zéker een goede keuze. Tegenwoordig doe je niet meer mee als je niet een beetje fit bent. Door te investeren in jezelf en je lichaam haal je meer uit het leven. Dus of je nu net begint met fitness of juist de puntjes op de i wilt zetten, personal training werkt.
 • Personal trainer voor vrouwen
  Personal training voor vrouwen is zeker een goede keuze. Veel vrouwen cijferen zich weg voor het gezin en indirect zorgen ze niet goed voor zichzelf. Het resultaat is dat ze willen afvallen, vage pijntjes hebben en zich niet fit voelen. Of je het nu spannend vindt om met fitness te beginnen of juist meer aandacht voor je buik, billen en benen wilt. Personal training werkt.
 • Welke opleiding heb je nodig als personal trainer?
  Het beroep personal trainer is geen beschermd beroep. Dit maakt het daarom extra moeilijk om een personal trainer te kiezen. Het meest minimale wat je wel zou mogen verwachten is een fitness diploma en aan een diploma in voeding ontkom je tegenwoordig ook niet meer.
 • Komt een personal trainer ook aan huis?
  Een personal trainer kan zeker ook aan huis komen. Dit is afhankelijk van de afstand, eventuele reisvergoeding en persoonlijke afspraken met de trainer.
 • Dekt mijn verzekering een personal trainer?
  Vanuit de zorgverzekering ben je niet gedekt voor personal training. De BGN-gewichtsconsulent is in sommige gevallen wel gedekt als u aanvullend verzekerd bent.
 • Mijn visie als personal trainer
  Mijn visie als personal trainer is om te kijken naar het individu en de balans tussen alle beïnvloedende factoren zoals voeding, training, werk, structuur. Elk persoon heeft een eigen leefstijl en om daarin een mooi balans te vinden is het sleutelwoord tot succes. Personal training is naast hard en effectief werken ook werken aan je eigen ontwikkeling als persoon. Met de nodige dosis humor en diepe gesprekken gaat dit een stuk gemakkelijker.
 • Mijn opleidingen als personal trainer
  Ik heb verschillende opleidingen gedaan die mij vormen tot de personal trainer die ik ben. Zo ben ik in 2015 begonnen met de FitVak fitnesstrainer opleiding, heb ik in 2016 een minor gedaan in sportvoeding en ben ik ook in 2016 afgestudeerd tot sport en gezondheidsmanager (bsc. Health). Vervolgens heb ik in 2017 de Menno Henselman’s pt course gedaan. In 2018 heb ik Musclecamp van Frank den Blanken gevolgd en in 2019 ben ik opgeleid tot BGN Gewichtsconsulent. Sinds 2021 heb ik Mylogenics release technieken geleerd en in 2022 ga ik afstuderen als fysiotherapeut.
 • Wat is een voedingscoach?
  Een voedingscoach is een coach die advies geeft op het gebied van voeding. De achtergrond van een voedingscoach kan heel divers zijn zoals: uit eigen ervaring, gewichtsconsulent, orthomoleculair, natuurkundig voedingscoach en bepaald ook de visie. Het is dus raadzaam om te kijken of de voedingscoach bij je past.
 • Wat doet een voedingscoach?
  Een voedingscoach helpt de cliënt door het geven van voedingsadviezen. Zo kijkt de coach samen met cliënt wat voor voeding de cliënt het beste kan eten om zo het doel te behalen.
 • Waar let een voedingscoach op?
  Een voedingscoach let op wat een cliënt eet. Vervolgens krijgt de cliënt hier advies op en gaat het met name op gedragsverandering.
 • Waarom een voedingscoach?
  Een voedingscoach zou je kunnen kiezen omdat deze meer kennis heeft over voeding dan je zelf hebt. Het is erg moeilijk om eerlijk te zijn naar jezelf en daarom is het ook een spiegel voor je gedrag.
 • Hoe kan je blessures voorkomen?
  Om blessures te voorkomen is het goed om preventief het lichaam te belasten. Vaak krijgt men namelijk blessures omdat het lichaam de kracht niet aankan. Dit kan komen door een acute beweging of door het verzwakken (degeneratie) van het lichaam. Sport en met name fitness in combinatie van goede voeding en een gezonde leefstijl dragen bij aan blessurepreventie.
 • Wat kun je doen om sportblessures te behandelen?
  Sportblessures kun je op verschillende manieren behandelen. Een vaak toegepaste manier is door er ijs op te leggen. Dit werkt voor de pijndemping maar remt juist het herstel. Kou vernauwt de bloedvaten terwijl het lichaam juist voedingstoffen vanuit bloed nodig heeft om te herstellen. Na de eerste dagen rust is het verstandig om zo snel mogelijk op geleide van pijn de normale beweging weer op te pakken. De doorbloeding stimuleren en langzaam opbouwen in belastbaarheid zorgt voor een beter herstel.
 • Welke methodes zijn er om af te vallen?
  Er zijn veel methodes om af te vallen. Zo kan er naast minder calorieën eten en meer verbruiken door te gaan bewegen wat gedaan worden met warmtebaden of kou therapie. In sommige gevallen kan er gekozen worden voor een gastric bypass waarbij de maag een verkleining ondergaat.
 • Wat is een crash dieet?
  Wat is een crashdieet?Een methode om af te vallen is het crashdieet. Dit betekent dat je extreem weinig gaat eten om zo min mogelijk energie tot je te nemen. Het nadeel hiervan is dat het niet duurzaam is en daarom ook niet het advies tot duurzaam afvallen.
 • Wat is een cavemen of paleo dieet?
  Het cavemen of paleo dieet is gericht om het eten zoals onze vroege voorouders deden. De gedachte achter het cavemen of paleo dieet is dat we veel ziekten hebben gekregen door het (verkeerd) aanpassen van ons dieet. Het dieet richt zich met name op het eten van onbewerkt voedsel, dus alles wat rechtstreeks uit de natuur komt.
 • Wat is Intermittent Fasting
  Intermittent Fasting is een manier van eten dat zich in de basis richt op periodiek fasten. Het richt zich minder op wat je eet maar hecht veel waarde aan een periode van 16uur vasten en 8 uur eten. Het idee is dat op deze manier je organen meer rust krijgen omdat ze een langere tijd minder hoeven te verwerken. Dit zou ook gezondheidsvoordelen met zich mee brengen. Tevens is er een kleiner raamwerk om te eten dus minder ruimte om wat extra’s zoals snacks te pakken.
 • Wat helpt om af te vallen?
  In de basis helpt het om minder calorieën te eten dan je verbruikt. Als het lichaam in een tekort zit gaat het namelijk de vetreserves raadplegen om toch voldoende energie te hebben om te blijven overleven. Het is mogelijk om minder calorieën te eten maar ook om meer calorieën te verbranden door te bewegen. Een combinatie van beide is aan te raden. In de basis is dit heel simpel maar in de praktijk worstelen veel mensen hiermee.
 • Hoe val ik op een gezonde manier af?
  Je valt op een gezonde manier af door stapsgewijs af te vallen. Grofweg wil je tussen 0,5 en 1kilo per week afvallen om mooie resultaten te boeken. Eet zoveel mogelijk onbewerkt en beweeg veel.
 • Wat kan ik het beste eten om af te vallen?
  Het beste kun je onbewerkte producten eten om af te vallen. Denk hierbij aan alles wat geen barcode heeft en rechtstreeks uit de natuur komt zoals groenten, fruit, noten, zaden. Daarbij is het verstandig om hoger in eiwitten te eten. Denk hierbij aan kwark en gevogelte.
 • Waarom lukt het niet om te af te vallen?
  Waarom het vaak mensen niet lukt om af te vallen is omdat ze teveel in één keer willen. Het liefst willen ze morgen nog het doel bereikt hebben en daar zo min mogelijk voor doen. Daarbij zijn er ook veel mensen die een dusdanig slecht patroon en lichamelijke toestand hebben gecreëerd dat het lichaam ook minder goed reageert op minder calorie inname. Hierdoor is de basis regel energie inname min energieverbruik minder van toepassing want het lichaam draait op stress.
 • Hoe kom ik snel van mijn buikvet af?
  Je komt snel van je buikvet af door minder te eten dan je verbruikt. Daarbij is het raadzaam om oefeningen te doen die veel energiekosten. Het doen van buikspieroefeningen heeft weinig zin om van buikvet af te komen.
 • Wat moet ik niet meer eten om af te vallen?
  Wat je niet meer moet eten om af te vallen is erg persoonlijk. Het is raadzaam om zo min mogelijk bewerkte voeding te consumeren maar het helemaal schrappen kan juist ook nadelig zijn. Dit heeft te maken met gewenning en motivatie. Daarbij is het slecht voor de gezondheid om veel slechte vetten zoals transvetten (frituur) en suikers te eten.
 • Wat kan ik doen om zelf af te vallen?
  Als je zelf wilt afvallen is het belangrijk om te beginnen met inzicht. Wees open en eerlijk naar jezelf en noteer wat je eet. Bekijk hoeveel energie je nodig hebt Basaal metabolisme (BMR) berekenen - FIT.nl en verdeel je voeding vanuit calorieën in op 20% eiwitten 30 % vetten (waarvan zeker de helft gezonde) en 50% koolhydraten. Doe minimaal twee keer per week aan krachttraining met de voorkeur naar oefeningen met losse gewichten zoals squats, lunges, deadlifts, benchpress. Probeer daarnaast zo veel mogelijk te bewegen door middel van wandelen en eventueel aan te vullen met cardiotraining.
 • Hoe kan ik hulp krijgen bij het afvallen?
  Wil je hulp bij afvallen? Het is dan raadzaam om te kijken wat er bij je past. Een diëtist kan je helpen mocht je vanuit een medische achtergrond willen afvallen. Een BGN-gewichtsconsulent kan je helpen mocht je geen medische aandoeningen hebben. Beide kijken ze meer naar voeding dan beweging. Een personal trainer kan je helpen om naast de basis van voeding meer te helpen met het juist bewegen om af te vallen.
 • Wat is een gewichtsconsulent?
  Een gewichtsconsulent is een voedingscoach die vaak een erkende opleiding tot BGN- gewichtsconsulent heeft behaald. Een gewichtsconsulent is een vrij beroep dus iedereen mag zich zo noemen. Alleen een BGN-gewichtsconsulent maakt aanspraak op vergoeding vanuit de zorgverzekeraar.
 • Wat doet een gewichtsconsulent?
  Een gewichtsconsulent geeft advies op het gebied van gezonde voeding, leefstijl en beweging.
 • Wat kost een gewichtsconsulent?
  Een gewichtsconsulent kost tussen de 50 en 70 euro per uur. Meestal zijn vervolgsessies 30minuten.
 • Waarom een gewichtsconsulent?
  Een gewichtsconsulent met BGN-registratie heeft een uitgebreide cursus gedaan over gezonde voeding. Hierdoor is een gewichtsconsulent gespecialiseerd op een gezond voedingspatroon volgens de regels van de gezondheidsraad.
 • Hoe kies je een goede gewichtsconsulent?
  Je kiest een goede gewichtsconsulent door te kijken naar de persoon. Past deze persoon wel bij je en delen jullie dezelfde visie over voeding? Daarbij is het goed om te kijken naar afgeronde opleidingen en behaalde resultaten.
 • Wat is een leefstijlcoach?
  Een leefstijlcoach weet alles over leefstijl in het breedste begrip. Hierin speelt het stuk gedragsverandering een belangrijke rol. Een leefstijlcoach kijkt naar je algehele leefstijl en coacht jou om te verbeteren. De coaching gaat vooral om voeding, beweging, ontspanning, structuur.
 • Wat doet een leefstijlcoach precies?
  Een leefstijlcoach coacht een cliënt naar een actieve en gezonde leefstijl. Het is meer gericht op coaching en minder gericht op het actief deelnemen zoals bij personal training. De cliënt moet het zelf doen.
 • Wat wordt bedoeld met leefstijl?
  Met leefstijl wordt bedoeld dat je patronen die effect hebben op je hele leven worden aangepast. Denk hierbij aan het voedingspatroon, beweegpatroon, slaappatroon maar ook werk en ontspanning.
 • Hoeveel kost een leefstijlcoach?
  Het beroep leefstijlcoach heeft geen vast tarief. Leefstijl coach is een breed begrip en kan beginnen bij 50 euro per uur. Een leefstijlcoach vanuit de GLI kost tussen de 50 en 60 euro per uur.
 • Hoe verbeter ik mijn leefstijl?
  Je verbetert je leefstijl door actief kleine aanpassingen te doen in je leefgewoonten. Als je nog niet beweegt, begin met dagelijks een wandeling. Eet je ongezond? Probeer dan minder bewerkte voeding te eten. Elke winst die je kan behalen is er één.
 • Waarom is een gezonde leefstijl belangrijk?
  Een gezonde leefstijl is erg belangrijk om optimaal te kunnen leven. Door een gezonde leestijl aan te nemen heb je voldoende energie voor de dag. Dit help je zowel op het werk als na het werk. Daarbij zul je minder lichamelijke ongemakken ervaren en is de kans groter om gezond oud te worden. Er is minder kans op chronische en leefstijl gerelateerde klachten wat veel effect op de kwaliteit van het leven.
bottom of page