top of page

‘Het is belangrijk om in jezelf te blijven investeren’

Bijgewerkt op: 13 jan. 2022

Een tijdje geleden sprak ik met Lisa Roozen van ZZP service desk over mijn werk als zelfstandig ondernemer. Lees het volledige interview hier beneden.


Zzp’er Maurice van der Linden is 28 jaar en heeft een passie voor fitness, gezonde levensstijl en coaching. Inmiddels heeft hij zijn opleiding Sport, Gezondheid en Management afgerond, maar uitgestudeerd is hij zeker niet. Naast zijn werk als zelfstandig personal trainer en fitnessinstructeur studeert hij namelijk fysiotherapie. “Leefstijl is een erg actueel onderwerp en heeft veel impact op het lichaam. Door specifieke kennis vanuit meerdere studies te combineren kan ik mensen in alle aspecten van leefstijl helpen.”

“Ik ben constant bezig met investeren in mezelf en kan fysiotherapie mooi combineren met mijn werkzaamheden als personal trainer en online coach. Ik heb deze zomer ook de cursus tot gewichtsconsulent afgerond. Mensen die voedingsadvies krijgen, krijgen normaliter geen vergoeding bij de zorgverzekeraar. Door mijn BGN-registratie ben ik opgeleid om advies te mogen geven waarbij mensen wel kans maken op vergoeding. “Het is voor mensen vaak frustrerend om van professional naar professional te worden gestuurd. De diëtist heeft net weer een andere kijk op het menselijk lichaam dan een fysiotherapeut. Vaak adviseren ze wel mensen met dezelfde problemen, zoals reuma, maar daarbij combineren ze geen voeding en beweging. Ik vind het fijn om mensen te begeleiden die vertrouwen hebben in mij als professional. Hierdoor kan ik duurzaam aan doelen werken en ontstaat er een echte band.”

Keuze voor zelfstandig ondernemerschap “Door mijn MBO marketing en communicatie en HBO sport, gezondheid en management heb ik altijd al met ondernemen te maken gehad en heeft het me erg geïnteresseerd. Ik wist alleen nog niet hoe ik hier invulling aan kon geven. Totdat ik via een bedrijf trainingen kon gaan geven. Ik heb me toen snel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en had al snel een visie voor ogen. In het begin was dit nogal ‘groots’ en gedurende de jaren weet ik echt hoe ik dit wil invullen.” “Hoewel ik voor een deel van mijn uren ook in loondienst werk, merkte ik snel dat het best moeilijk is om een volle agenda te krijgen als je 1-op-1-trainingen geeft. Het zijn namelijk veel losse uren. Ik wil mijn onderneming zo inregelen dat het qua uren ook duurzaam is. En dat is mede door alle eerder genoemde activiteiten gelukt. De diversiteit en de flexibiliteit vind ik fijn, ik kan altijd wel werken, maar er moet natuurlijk ook ruimte zijn voor andere dingen. De afwisseling zorgt ervoor dat ik scherp en energiek mijn ding kan doen.”

Een dag als zelfstandig personal trainer Hoe ziet zo’n dag als personal trainer eruit? “In de ochtend geef ik trainingen bij mensen thuis of op verschillende binnen- en buitenlocaties. Daarna ga ik met school aan de slag, maak ik video’s, werk ik aan mijn marketing en administratie of train ik zelf. In de avond geef ik trainingen en doe ik andere werkzaamheden. Ik ben vooral werkzaam in Nijmegen, Druten en Elst, maar mensen kunnen ook online begeleiding krijgen.”

Opdrachten verkrijgen “Om klanten te vinden heb ik me bezig gehouden met social branding en heb ik flyers uitgedeeld. Als ik er zo op terugkijk had ik toen al veel eerder en meer tijd in (online) marketing moeten steken. Want het lijkt makkelijk, maar er zit zoveel tijd in. Het liefst hield ik mij alleen bezig met personal training geven, maar dat moet je ook kunnen overbrengen op jouw identieke manier voor een groot publiek. Gelukkig gaat dat nu goed.”

Tips voor andere zzp’ers Wil je starten als zzp’er? Dan is het volgens Maurice belangrijk dat je gelooft in jezelf en wat je doet. “Het kan dan best lastig zijn om daar een bepaald tarief voor te vragen. Ik merkte dat dit voor mij een beetje een drempel was, ik was wat voorzichtig, maar na een tijd ga je daar makkelijker mee om: ik weet nu wat ik waard ben en weet dat ik mensen een hoop kan bijbrengen en voor gedragsverandering kan zorgen. Dat is een ervaring die je moet opdoen.”

Contact met mensen Het werken met mensen is iets wat Maurice energie geeft. “Ik voel bij de intake vaak al of er een klik is of niet. Dat is altijd heel informeel, open en zelf ben ik ook erg direct. Dan weet je tenminste meteen wat je aan elkaar hebt. Ik merk dat mensen dat fijn vinden.” Ambities “Ik wil op de lange termijn een bepaalde structuur gaan krijgen zodat ik de dingen die ik doe op een goede manier kan doen. Als ik sta voor lifestyle balance wil ik dit ook voor mezelf creëren. Dit wil ik doen door enerzijds fysiek mijn werk te doen, maar aanvullend ook online aan te bieden. Die overlap is juist wat het extra sterk en toegankelijk maakt. Denk daarbij aan lezingen en trainingen maar ook de verkoop van gezonde duurzame producten waar ik zelf volledig achter sta.”


Bron

bottom of page