Foody friday: eiwitrijke spitskool-snijbonenschotel


Ingrediënten

• 1 ui

• 1 teen knoflook

• 200 gram snijbonen

• 125 gram kipfilet

• 1 eetlepel (olijf)olie

• 1 theelepel kerriepoeder

• 1 snufje chilipoeder

• 200 gram spitskool, voorgesneden

• 1 ei

Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

• Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de snijbonen in schuine dunne stukjes. Snijd de kipfilet in blokjes.

• Zet de snijbonen op in een pan met water en kook deze in 8 minuten beetgaar. Giet af in een vergiet.

• Verwarm ondertussen de olie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook een minuutje. Voeg de kipfilet toe, samen met kerriepoeder en chilipoeder. Bak dit 4 minuten tot de kip goudbruin is. Voeg dan de spitskool toe en roerbak dit in 6 minuten gaar. Voeg dan de snijbonen toe en breek het eitje boven de pan. Roer dit door de groenteschotel heen tot het ei goed gestold is.

• Breng het geheel op smaak met peper en zout en serveer op een bord.

Tip❗️

Serveer deze spitskool-snijbonenschotel met cashewnoten en verse koriander