"Alle kennis in huis"

 

Toen er weer meer gesport kon worden na de lockdown lukte het me niet om wat gewicht kwijt te raken. Daarom heb ik mijn sportschool een bericht gestuurd en gevraagd naar de mogelijkheden voor voedingsadvies/coaching.

 

Ze adviseerden me contact op te nemen met Maurice van Linden Lifestyle Balance, omdat hij het beste zou kunnen aansluiten. Dit bleek een goede match te zijn.

 

Maurice luisterde goed naar wie ik ben, wat ik wilde bereiken en voelde goed aan wat er wanneer nodig was. Met alleen voedingscoaching haalde ik binnen 6 weken mijn eerste doel van 5 kg er af. Maurice motiveerde mij om daar nog wat bij te doen, waarop ik mijn doel heb bijgesteld naar 10kg.

 

Maurice is heel flexibel in afspraken maken maar ook via WhatsApp gemakkelijk mee te communiceren. Door de laagdrempelige manier van contact is hij een erg fijne  coach en hij laat je zien dat afvallen niet zo ingewikkeld en drastisch hoeft te zijn om snel tot resultaat te komen.

 

Het meest waardevolle wat ik heb geleerd is creatief te zijn met je voedingsverdeling over de dag heen met daarbij goede tips en weetjes over bepaalde producten.

 

Als je gemotiveerd bent om af te vallen zou ik zeker contact opnemen met Maurice. Is alleen voedingscoaching niet voldoende dan kan hij je ook helpen bij het sporten. Wat dat betreft heeft hij alle kennis in huis.

- Patterien

IMG-20210829-WA0002
press to zoom
IMG-20210829-WA0003
press to zoom
IMG-20210829-WA0000
press to zoom
IMG-20210829-WA0001
press to zoom
1/1

 

 

Blessures & pijn

 

Ergens last hebben en niet helemaal goed weten wat je er nou mee moet, herken je dit? Soms heb je ergens last van en kom je er niet van af. Je gaat compenseren van kwaad tot erger. Ook zijn er veel mensen met (chronische) ziekte en pijn zoals fybromyalgie. Deze doelgroep moet leren omgaan met de pijn maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Met mijn positieve mindset gecombineerd met mijn kennis en ervaring help ik jou graag.

In 2021 ben ik afgestudeerd fysiotherapeut en doordat ik in de sport werk heb ik al veel mensen (preventief) geholpen. Het juist trainen van spieren is namelijk in de meeste gevallen dé manier voor goed herstel. Door mijn brede visie als sport en gezondheidsmanager maar met specialisaties uit voeding, training en revalidatie ben en als één van de enige echt een totale aanpak kan leveren. Dit draagt bij aan de visie van LLB: alles over leefstijl bij één persoon om zo vanuit een vertrouwensband iemand duurzaam te helpen.

Stappen van mijn werkwijze

Stap 1. Informeren adviseren

Dit is een super belangrijke stap waarvoor ik goed de tijd wil nemen. Pijn is niet fijn en je wilt graag weten waar het vandaan komt en het nu eigenlijk is. Door onder andere het concept van pijn te begrijpen weet je beter wat je kunt doen om je herstel te bevorderen. Hierbij kijk ik naar de soort klacht, het natuurlijk beloop en alle factoren die dit kunnen beïnvloeden. Een gezonde leefstijl is herstel bevorderlijk dus dit zal ik dan ook altijd promoten.

 

Een extra cursus die ik heb gedaan over het omgaan met pijn: https://www.larsavemarie.com/courses/painmodulation/

 

Stap 2. Behandelen en testen

Tijdens deze stap ga ik kijken wat jij nodig hebt om te kunnen bewegen. We testen wat je allemaal kunt en behandelen met hetgeen dat werkt: eventueel met een mobilisatie mylogenics behandeling en massage om de spier te laten ontspannen.

*deze stap kan ik bij online fysio fitness niet doen zoals in de praktijk. Toch kan ik jou meegeven wat jij zelf kunt doen om goed te herstellen*

 

Wat is mylogenics? Een methode om spieverkleving op te heffen en zo functie te verbeteren. Voor meer info: https://www.mylogenics.nl/veel-gestelde-vragen/

 

Stap 3. Revalidatietraining

Stap voor stap gaan we langzaam proberen functie terug te krijgen. De revalidatietraining richt zich op het doorbloeden, sterker maken en beter leren bewegen. Ik laat je ervaren dat je veel meer kunt dan je denkt en hoe leuk het is om dit uit te bouwen. Progressie is the key!

 

Wist jij dat ik via online coaching ook online fysio fitness aanbied? Hierbij richten we vooral op stap 1. En stap 2. Waarbij ik jou de tools geef om goed te kunnen herstellen.

 

Kijk voor online coaching: https://nimo1204.wixsite.com/website-3/online-coaching