top of page

Welkom op

mijn pagina!

Hoe het allemaal begon

 

Mijn passie voor fitness en voeding is ontstaan tijdens mijn tienerjaren. Met een lengte van 1,75m was ik qua genen niet echt gezegend om ‘heel breed’ te kunnen worden. Tijdens mijn pubertijd begon ik met experimenteren op het gebied van fitness en voeding. Door vaak tegenstrijdige adviezen te lezen van alle ‘online experts’ kreeg ik niet de juiste begeleiding. Er bestond nog geen YouTube en bodybuilding fora (ik zou forums gebruiken, is gebruikelijker) waren de enige beschikbare informatiebronnen. Om die reden ben ik mij meer in voeding en fitness gaan verdiepen en nam ik het besluit om aan de slag te gaan als student Opleiding Sport en Gezondheidsmanagement aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN)..

maurice logo new rond test.png

Personal training en voeding

 

Tijdens mijn studie kwam ik er al snel achter dat ik van mijn passie voor fitness en voeding mijn werk wou maken. In Amerika was personal training al een écht beroep en in Nederland werd het steeds meer erkend. In het derde jaar ben ik stage gaan lopen bij Sportcentrum de studio. In mijn stageperiode heb ik een onderzoek geschreven over krachttraining bij jongeren. Na mijn stage ben ik niet meer weg gegaan en heb ik mijn eerste diploma fitnessinstructeur behaald. In datzelfde jaar heb ik een minor sport nutrition gevolgd waar ik bij diëtisten, fysiotherapeuten en sportdocenten in de klas heb gezeten om een halfjaar over sportvoeding te leren.

Na het behalen van mijn diploma sport en gezondheidsmanagement (bachelor of health) ben ik gaan focussen op personal training. Het werken met mensen in combinatie met het ondernemen en het overbrengen van kennis is wat mij altijd erg heeft weten te boeien. Vanuit mijn passie in fitness voor prestatieverbetering ben ik Bayesiaanse PT course van Menno Henselmans gaan volgen. Dit is een cursus gericht op een wetenschappelijke benadering bij het optimaliseren van leefstijl van krachtsporters.

maurice_vd_linden3.jpg

Passie voor het menselijk lichaam: meer verdieping in voeding en fysiotherapie

 

Na een aantal cursussen te hebben afgerond en van topcoaches te hebben geleerd besloot ik in 2018 om mijzelf nog verder te gaan verdiepen. Waar de interesse ooit begon om er goed uit te zien verschoof deze steeds meer naar het echte gezondheidsvlak. Ik besloot meer te willen weten over blessures en de medische kant van het lichaam en ben ik fysiotherapie gaan studeren. Ook tijdens deze studie ben ik nog cursussen gaan volgen. Één over chronische pijn en een behandeltechniek die ik in de praktijk kan toepassen. Daarbij ben ik geregistreerd gewichtsconsulent zodat ik bij een ook voor voedingsadvies bij een erkende beroepsgroep aangesloten zit. Momenteel ben ik bezig met de cursus orthomoleculaire voeding om nog meer vanuit een holistische blik naar gezondheid te kijken. Dit doe ik zonder zweverig te worden en puur uit de passie voor optimalisatie van gezondheid.

Tijdens mijn opleiding fysiotherapie heb ik stage gelopen bij een eerstelijnspraktijk en bij eredivisie voetbalclub NEC-Nijmegen.

Uiteindelijk is Linden Lifestyle Balance gegroeid tot een mooie totaalbenadering van leefstijl. Hierbij heb ik kennis van zowel training, voeding als revalidatie. Het stukje positieve coaching is hierin erg belangrijk. Zo kijk ik altijd graag wat wel kan. Slim, hard en effectief trainen in combinatie met de nodige dosis (droge) humor zijn redenen waarom je voor mij kiest. Wil je met mij aan de slag gaan? Dan kijken we eerst samen of er een klik is. Alleen dan kunnen wij de mooiste resultaten behalen.


Maurice van der Linden

Maurice NEC.jpg

Graag deel ik kennis met jou!

 

Dit doe ik op verschillende manieren. Naast personal coaching sessies met mijn cliënten zorg ik er ook voor dat ze ook naslagwerk kan meegeven. Zo maak ik video’s en schrijf ik zo nu en dan een blog. Je zou mij kunnen kennen van de website ww.sportnieuws.nl

Hoe moet ik eten? Zo heb je over een paar maanden een ‘zomerbody’ (sportnieuws.nl)

Graag onderbouw ik mijn keuzes vanuit mijn opleidingen maar ook vakliteratuur. Onderstaand een aantal bronnen die deel uitmaken van mijn benadering.

 

Natural bodybuilding/powerlifting:

  • The muscle and strength pyramid – Dr. Eric Helms

Blessures in krachttraining:

  • Rebuilding MILO – Dr. Aaron Horschig

bottom of page