top of page

Voedingcoaching met focus op krachtsporters

Sinds 2020 ben ik geregistreerd als gewichtsconsulent. Een gewichtsconsulent richt zich op het adviseren, coachen en promoten van een gezonde leefstijl. De sessies onder de noemer gewichtsconsulent zie ik daarom als leefstijl coaching waarbij voeding centraal staat.

Ik richt mij op personen die:

  • Graag willen afvallen maar niet weten hoe

  • Een leefstijl willen aanleren die vol te houden is

  • Een coach willen die op meerdere terreinen opgeleid is

  • De kans op (chronische) ziekte verminderen

  • Meer energie door te kijken in mogelijkheden en niet in beperkingen

Mijn passie en fundament ligt bij krachtsport en daarom heb ik mij hierop gespecificeerd. Het is niet noodzakelijk om krachtsport te beoefenen maar ik zal dit in de meeste gevallen wel stimuleren.

Van sportvoeding tot afvallen

Een gezonde leefstijl is heel subjectief. Het is belangrijk dat je een leefstijl aanneemt die past in jou algehele plaatje. Het moet passen in het drukke leven dat we hebben en dat kan met maatwerk. Laten we samen opzoek gaan naar jouw lifestyle balance. Ik help je op een toegankelijke en praktische manier met de basis principes zoals; energie balans en de verhouding eiwit, koolhydraat en vet tot het finetunen van voeding voor (top) sporters waar ik tevens een minor op de HAN voor gevolgd heb.

Vitaliteit en leefstijl coaching

Naast voeding zullen we ingaan op de gehele leefstijl die er voor kan zorgen dat jij je doelen kunt behalen. Denk hierbij dus ook aan; slaap, stressmanagement, bewegen, ontspanning, planning & time management

en hoe om te gaan in sociale situaties.

 

Tip: Om extra effectief te leren bewegen en trainen is aan te raden om dit te combineren met (personal) training. Het verschil met personal training is dat de sessies van gewichtsconsulent veel meer focussen op coaching en minder op het fysieke aspect van trainen dan bij personal training.

De eerste sessies zijn vaak Gratis!

 

Gemiddeld is er tussen de 100-200 euro aan voedingsbegeleiding declarabel bij de zorgverzekeraar (aanvullend pakket) zonder dat het invloed heeft op het eigen risico.

 

Kinderen tot 18 jaar zijn vaak nog eens meeverzekerd. Informeer zelf naar de mogelijkheden bij jouw verzekeraar en op bij de beroepsvereniging gewichtsconsulenten.

Orthomoleculaire voeding: het optimaliseren van micronutriënten

 

Wil je nog verder in gezondheid? Momenteel ben ik bezig met de cursus orthomoleculaire voeding. Dit zie ik als de laatste stap die ik je in voeding kan bieden. Ik ben van mening dat medicatie nodig is als het écht niet anders is en daarom is dit een mooie aanvulling in mijn holistische visie op gezondheid. Waar we bij de gewichtsconsulent focussen op de basis (kcall en macronutriënten) gaan we bij de orthomoleculaire voeding een stapje verder, namelijk de micronutriënten. Dit zijn de vitamines, mineralen en 'kleinere' stoffen in voeding.

Ortho betekend goed en moleculair slaat op moleculen. In de orthomoleculaire voedingswijze is het uitgangspunt dat we klachten kunnen verminderen door een verbetering van de balans in vitamines, mineralen en spoorelementen. Maar waarom is dat nodig? De kwaliteit van voeding tegenwoordig vele malen slechter dan het vroeger was. Dit komt onder andere door uitputting van de bodem en bewerking van voedsel. Daarbij merk ik dat de gewone gezonde voedingsadviezen vanuit de reguliere zorg niet altijd voor het gewenste resultaat zorgen. Mijn ervaring is dat dit vaak voorkomt als er meer aan de hand is dan wat extra kilo’s. Denk hierbij aan stress en uitputting van het lichaam met als gevolg vage klachten. Het doel van orthomoleculair voedingsadvies is om minder klachten te hebben wat kan zorgen voor meer energie en een positieve bijdrage heeft bij afvallen.

 

“Let food be thy medicine, and medicine thy food”.

− Hippocrates

Contact

Dankjewel! We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

linden lifestyle balance (2).png

Maurice van der Linden

m.lindenlifestylebalance@gmail.com

Tel: 06 365 325 58

Linden Lifestyle Balance

KvK: 67523552

BTW nummer: NL002260265B43

bottom of page