Blessure behandeling

 

Ergens last hebben en niet helemaal goed weten wat je er nou mee moet, herken je dit?

 

Je gaat compenseren van kwaad tot erger. Naast reguliere blessures zoals last van de elleboog, knie of enkel is er een toename van mensen met (chronische) ziekte en pijn zoals fybromyalgie. Deze doelgroep moet leren omgaan met de pijn maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Met mijn positieve mindset gecombineerd met mijn kennis en ervaring help ik jou graag.

In 2021 ben ik afgestudeerd fysiotherapeut en doordat ik in de sport werk heb ik al veel mensen (preventief) geholpen. Het juist trainen van spieren maar ook ontspannen en stressreductie is namelijk in de meeste gevallen dé manier voor goed herstel. Door mijn brede visie als sport en gezondheidsmanager maar met specialisaties uit voeding, training en revalidatie kan ik als één van de enige echt een totale aanpak leveren.

 

Dit draagt bij aan de visie van Linden Lifestyle Balance: alles over leefstijl bij één persoon om zo vanuit een vertrouwensband iemand duurzaam te helpen.

Stappen van mijn werkwijze

Stap 1. Informeren adviseren

Dit is een super belangrijke stap waarvoor ik goed de tijd wil nemen. Pijn is niet fijn en je wilt graag weten waar het vandaan komt en het nu eigenlijk is. Door onder andere het concept van pijn te begrijpen weet je beter wat je kunt doen om je herstel te bevorderen. Hierbij kijk ik naar de soort klacht, het natuurlijk beloop en alle factoren die dit kunnen beïnvloeden. Een gezonde leefstijl is herstel bevorderlijk dus dit zal ik dan ook altijd promoten.

 

Ik heb een extra cursus gedaan over het omgaan met pijn.

Stap 2. Behandelen en testen

Tijdens deze stap ga ik kijken wat jij nodig hebt om te kunnen bewegen. We testen wat je allemaal kunt en behandelen met hetgeen dat werkt: eventueel met een mobilisatie, mylogenics behandeling en massage om de spier te laten ontspannen.

*deze stap kan ik bij online fysio fitness niet doen zoals in de praktijk. Toch kan ik jou meegeven wat jij zelf kunt doen om goed te herstellen*

Mylogenics is een methode om spierverkleving op te heffen en zo functie te verbeteren. Klik hier voor meer informatie over deze methode.

 

Stap 3. Revalidatietraining

 

Stap voor stap gaan we langzaam proberen functie terug te krijgen. De revalidatietraining richt zich op het doorbloeden, sterker maken en beter leren bewegen. Ik laat je ervaren dat je veel meer kunt dan je denkt en hoe leuk het is om dit uit te bouwen. Progressie is the key!

 

Wist jij dat ik via online coaching ook online fysio fitness aanbied? Hierbij richten we vooral op stap 1. En stap 2. Waarbij ik jou de tools geef om goed te kunnen herstellen. Klik hier voor online coaching. 

 

Vergoeding vanuit de verzekering is niet mogelijk. Ik werk met vanuit de combinaties van verschillende visies om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Hierdoor is het gewenste resultaat binnen enkele behandelingen te behalen.

Mogelijkheden:

 

  • Online fysio fitness

  • Hands on behandelingen

Contact

Dankjewel! We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

linden lifestyle balance (2).png

Maurice van der Linden

m.lindenlifestylebalance@gmail.com

Tel: 06 365 325 58

Linden Lifestyle Balance

KvK: 67523552

BTW nummer: NL002260265B43