top of page

Fysio zonder verzekering

 

Helaas gaat het niet zo goed in de wereld van fysiotherapie.

De zorgverzekeraar vergoed steeds minder behandelingen en de fysiotherapeut krijgt niet meer een eerlijk tarief. Tevens zijn er veel administratieve lasten die ervoor zorgen dat de fysiotherapeut minder tijd heeft voor de patiënt. 

  • Ben jij al bij meerdere specialisten geweest? 

  • Merk je dat er weinig verbeteringen zijn?

  • Beweeg je weinig of ben je bang te bewegen door de pijn?

  • Heeft massage en wat oefeningen niet het gewenste resultaat?

Met mijn positieve mindset gecombineerd met mijn kennis en ervaring uit verschillende disciplines help ik jou graag. Mijn specialisme zit hem in de échte combinatie van hands-on en vanuit daar krachttraining en leefstijloptimalisatie in te zetten. Mij

 

Doordat ik zonder verzekering werk kan ik alle aandacht op de client richten zonder administratieve lasten.  

Dit draagt bij aan de visie van Linden Lifestyle Balance: alles over leefstijl bij één persoon om zo vanuit een vertrouwensband iemand duurzaam te helpen.

Stappen van mijn werkwijze

Stap 1. Intake & onderzoek 

Dit is een super belangrijke stap waarvoor ik goed de tijd wil nemen. Tijdens deze stap ga ik kijken waar de pijn vandaan komt. Ik geloof wat minder in één diagnose of aandoening. Vaak is het namelijk een combinatie van meerdere structuren en beperkingen.

 

Pijn is niet fijn en je wilt graag weten waar het vandaan komt en het nu eigenlijk is. Door onder andere het concept van pijn te begrijpen weet je beter wat je kunt doen om je herstel te bevorderen. Hierbij kijk ik naar de soort klacht, het natuurlijk beloop en alle factoren die dit kunnen beïnvloeden. Een gezonde leefstijl is herstel bevorderlijk dus dit zal ik dan ook altijd promoten.

 

Ik heb een extra cursus gedaan over het omgaan met pijn.

Stap 2. Informeren adviseren & behandelen:

 

Tijdens deze stap vertel ik jou wat je moet weten over je klacht en wat jij hier aan kan doen en wat ik voor jou kan betekenen. Ik maak gebruik van technieken vanuit fysiotherapie maar ook die niet in reguliere fysiotherapie gedaan worden. Hierdoor kan ik snel verklevingen opsporen en de spier behandelen door o.a. Mylogenics.

Mylogenics is een methode om spierverkleving op te heffen en zo functie te verbeteren. Klik hier voor meer informatie over deze methode.

Daarbij mobiliseer ik gewichten met o.a. een tractiegordel en maak ik gebruik van verschillende attributen om je beter te laten bewegen.

Voeding

in sommige gevallen geef ik ook voedingsadvies om je herstel te maximaliseren. Dit kan zijn vanuit de reguliere blik maar ook vanuit de orthomoleculaire visie. Hier kan het advies voor suppletie bij horen. Dit is uiteraard niet verplicht.

 

Stap 3. Revalidatietraining

 

Stap voor stap gaan we langzaam proberen functie terug te krijgen. De revalidatietraining richt zich op het doorbloeden, sterker maken en beter leren bewegen. Ik laat je ervaren dat je veel meer kunt dan je denkt en hoe leuk het is om dit uit te bouwen. Progressie is the key!

 

Vergoeding vanuit de verzekering is niet mogelijk. Ik werk met vanuit de combinaties van verschillende visies om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Hierdoor is het gewenste resultaat binnen enkele behandelingen te behalen.

Binnen 3 behandelingen klachtenreductie tot klachtenvrij!

Mijn mening is dat het nut moet hebben wat we doen. Eindeloos doorbehandelen of maar wat doen heeft geen zin. Het streven is daarom ook om binnen 3 behandelingen de klachten te reduceren of je zelfs klachtenvrij te krijgen. Hierin speel jij natuurlijk de grote rol. 

We kijken naar alle mogelijke oorzaken van het probleem waardoor de kans van slagen groter is. De exacte oorzaak met de exacte diagnose is namelijk in veel gevallen niet mogelijk aangezien alles met elkaar verbonden staat. 

Ik heb heb de meeste goede resultaten behaald met:

- Knieklachten (die niet vanuit de knie komen)

- Rugklachten (die niet of deels vanuit de rug komen)

- Bilklachten (die uitstralen naar rug en benen)

- Schouderklachten (wat meestal een combinatie is van veel factoren)

Een aantal medische benaming voor aandoeningen hiervoor zijn:

knie:

- Patellofemoraal pijn syndroom (PFPS)

- Jumpers knee 

- Iliotibiaal band syndroom (ITBS)

Rug/bil klachten:

- Piriformis syndroom

- Spit/lumbago

- A-specifieke rugklachten

Schouderklachten:

- Ventraalstand humerus

- Instabiliteit

- Bicep pees tendinitis/tendinose

- Rotator cuff problematiek

Contact

Dankjewel! We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

linden lifestyle balance (2).png

Maurice van der Linden

m.lindenlifestylebalance@gmail.com

Tel: 06 365 325 58

Linden Lifestyle Balance

KvK: 67523552

BTW nummer: NL002260265B43

bottom of page