Evidence-Based Programming

Evidence Based Programming

Evidence based programming staat voor het wetenschappelijk gebaseerd programmeren. Dit betekend dat de opgestelde schema’s onderbouwd worden door de wetenschap. Nog vaak worden er om de vier tot acht weken nieuwe schema’s aanbevolen terwijl dit juist voor minder progressie kan zorgen. Zo worden er zonder harde onderbouwing vervangende oefeningen voor een spiergroep in het nieuwe schema geplaatst. Uiteraard krijg je bij een schema met nieuwe oefeningen een nieuwe prikkel waarbij je flink wat spierpijn krijgt. Maar bij sommige bewegingen die vooral de basis vormen is het op langer termijn belangrijker om deze er in te houden. Er zijn genoeg details die er voor kunnen zorgen dat je squat of bench wel vooruit gaat, in plaats van hier mee te stoppen. Er zijn erg veel factoren die bepalen wat het juiste programma voor de desbetreffende persoon en het doel zijn. Het is belangrijk om in alle factoren het juiste ‘’Lifestyle Balance’’ te vinden om een zo optimaal mogelijk schema te maken. Een aantal van deze factoren zijn: werk, stres, motivatie, uitvoering en plezier.

 

LLB maakt veel gebruik van modellen om het te visualiseren. The muscle & strength pyramid is één van de fundamenten van de programma’s. Beneden is het fundament en in de top staan de details.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinds augustus 2017 is LLB  Bayesian bodybuilding gecertificeerd. Deze opleiding is volledig evidence-based wat een goede aanvulling is op de literatuur die al bekend was. Als men als natuurlijke krachtsporter  een stap verder wilt zijn details steeds belangrijker, en dan hebben we het niet over honderd verschillende manieren ‘’zoeken’’ voor een bicep-curl maar:

 

• Genetische potentie a.d.h.v. lichaamskenmerken en metingen

• Trainingsniveau a.d.h.v. krachtstandaarden

• Volume per individuele spier per week

• EMG-gescande oefeningen die het meest effectief zijn in spieractivatie / range of motion.

• Leefstijlinvloeden en psychologie

• Voedingsrichtlijnen en het werken in anabolic windows

• Wedstrijd & Fotoshoot begeleiding

 

LLB blijft actief in het bijscholen en up to date blijven over nieuw onderzoek. Over het algemeen versterkt onderzoek elkaar juist wat vaak voor meer verheldering zorgt.

 

 

Over

Linden Lifestyle Balance

Evidence-based lifestyle coaching

KvK: 67523552

The Netherlands

Contact Linden Lifestyle Balance

Copyright © 2017 Linden Lifestyle Balance | Alle rechten voorbehouden